• Sada 3 From 1
  • Sljedeće 12.10H Top 20
  • Kasnije 13.40H 3 From 1
  • Još kasnije 13.50H DFC

Vijesti

obrada
Vijesti

Tyler the Creator, Nick Cave, Weird Al, Katy Perry u obradama "Daisy Bell"…

Objavljeno 16.05.2014. 10:00h
...a njihove "sablasne" verzije poznate pjesme su dio nove izložbe koju predstavlja umjetnik Mark Ryden.

Poznatu pjesmu "Daisy Bell (Bicycle Built for Two)" je Harry Dacre napisao još 1892., a prvi put je snimljena 1893., i postala je hit na kazališnim nastupima velikih glazbenih zvijezda tog razdoblja na obje strane Atlantika. U novije vrijeme je poznata po sceni iz filma "2001: A Space Odyssey" u kojoj je "pjevuši" svojim sintetičkim glasom upravo "poludjeli" kompjuter HAL 9000. Veliki broj obrada ove pjesme su u međuvremenu predstavili i brojni popularni izvođači, od Alvin and the Chipmunks do grupe Blur, a sada je, kao što smo vam najavili, pjesma postala okosnica nove izložbe koju predstavlja umjetnik Mark Ryden.

U galeriji Kohn Ryden je predstavio novu izložbu pod nazivom "The Gay '90s: West", a ovog vikenda je predstavljeno prateće kompilacijsko izdanje "The Gay Nineties Old Tyme Music: Daisy Bell", u kojem kratke verzije poznate pjesme, uz prateće prilično bizarne video materijale, izvode imena kao što su Tyler, the Creator, Nick Cave, "Weird Al" Yankovic, Katy Perry, Kirk Hammett i Mark Mothersbaugh - njiihove kratke obrade uz Rydenove animacije možete čuti i vidjeti u nastavku.


Izvor: spin.com

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Adele, Alex Turner i Calvin Harris predvode popis najbogatijih mladih

Britanski Sunday Times objavio je listu prema kojoj je Sir Paul McCartney u proteklih 12 mjeseci povećao svoje bogatstvo za 30 milijuna funti...

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: