• Sada World Stage
  • Sljedeće 19.50H 3 From 1
  • Kasnije 20.00H Hip Hop Chart
  • Još kasnije 20.50H 3 From 1

Vijesti

Nick Cave & The Bad Seeds objavili novi album "Skeleton Tree" (Menart Promo / Kerry Brown)
Nick Cave
Vijesti

Nick Cave & The Bad Seeds objavili novi album "Skeleton Tree"

Objavljeno 09.09.2016. 14:00h Izvor slike: Menart Promo / Kerry Brown
Album je najavljen pjesmom i spotom "Jesus Alone"...

Nick Cave & The Bad Seeds su objavili su danas novi album "Skeleton Tree" ujedno 16. studijski album osebujnog australskog glazbenika.

Foto: Cover albuma "Skeleton Free"

Ovo je prvi album koji je objavljen nakon što su Nick Cave i njegova obitelj prošle godine doživjeli veliku tragediju – smrt sina. Caveov sin Athur je prošle godine preminuo nakon pada sa stijene. Dan prije izlaska albuma, odnosno sinoć, obožavatelji su sve o nastanku albuma mogli saznati u 3D crno bijelom filmu “One More Time With Feeling”koji je bio prikazan u odabranim kinima, a za režiju je Nick odabrao Andrewa Dominika.

“Moj automatski odgovor je bio 'Zašto to želiš napraviti?'", komentira Andrew i nastavlja: "Nick mi je rekao da je želio reći neke stvari, ali nije znao kome ih reći. Ideja tradicionalnog intervjua, kaže, nije bila izvodljiva, ali je imao potrebu reći ljudima koji vole njegovu glazbu kakvo je stanje stvari. Mislim da je zapeo negdje i da je morao nešto napraviti, bilo što, barem dati dojam kako dalje.”, pojašnjava redatelj, napominjući kako po njegovim saznanjima ne postoji neanimirani crno bijeli 3D film u modernom vremenu.

Redatelj kaže da se Caveu u početku nije svidjela ideja o 3D jer ne voli 3D. Stoga mu je pokazao kako u 3D tehnici izgledaju stare crno bijele fotografije iz pedesetih, što se kasnije pokazalo kao sjajna tehnika koju je Cave prihvatio. Uz Caveovu naraciju, izvedbe pjesama i intervjue, dobili su jaku, krhku i sirovu priču, istinsko svjedočenje umjetnika koji traži svoj put iz tame.

Nakon što je Cave pogledao film, rekao je da je očito kako je film napravljen s ljubavlju i nije želio ništa mijenjati.

Popis pjesama na albumu:

1.    Jesus Alone
2.    Rings of Saturn
3.    Girl in Amber
4.    Magneto
5.    Anthrocene
6.    I Need You
7.    Distant Sky
8.    Skeleton Tree

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Amerikanci misle da je njihova miss kineskog porijekla ružna

Miss Michigena Arianna Quan ušla je u povijest kada je postala prva azio-amerikanka koja je osvojila ovu državnu titulu, ali nisu svi sretni zbog toga.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: