• Sada World Stage
  • Sljedeće 19.50H 3 From 1
  • Kasnije 20.00H Hip Hop Chart
  • Još kasnije 20.50H 3 From 1

Vijesti

Katy Perry
Vijesti

Nick Cave, Katy Perry, Kirk Hammett, Tyler, The Creator na konceptualnom albumu

Objavljeno 06.05.2014. 20:00h
Izdanje 'The Gay Nineties Old Tyme Music: Daisy Bell' priprema slikar Mark Ryden.

Nick Cave, Katy Perry, Kirk Hammett iz grupe Metallica i Tyler, The Creator među glazbenicima su čije pjesme će se naći na konceptualnom albumu koji će u organičenoj tiraži objaviti slikar Mark Ryden

Na izdanju 'The Gay Nineties Old Tyme Music: Daisy Bell' niz glazbenika će izvesti svoju verziju tradicionalne pjesme 'Daisy Bell (Bicycle Built for Two)', napisane davne 1892. Osim ovih glazbenika pjesmu će izvesti i Weird Al Yankovic i Mark Mothersbaugh iz grupe Devo, piše Hollywood Reporter.

Album prati Rydenovu novu izložbu The Gay 90s, koja je otvorena 3. svibnja u Los Angelesu u galeriji Kohn. Među izlošcima su i portret Katy Perry, špd naslovom Katy Aphrodite.

Prošle godine Ryden je naslikao alternativni omot za deluxe izdanje albuma Tylera, The Creatora 'Wolf'. Ryden je također radio omote za album Michaela Jacksona 'Dangerous', Red Hot Chili Peppers 'One Hot Minute' i Aerosmith 'Love in an Elevator'. 

Bit će objavljeno svega 999 primjeraka albuma, i to na 180-gramskom crvenom vinilu. Sve primjerke albuma ručno je numerirao sam Ryden. Polovica je prodana na otvorenju izložbe, dok će druga polovica biti dostupna putem Rydenove web stranice od 13. svibnja, po cijeni od 99.99 dolara. Sav prihod namijenjen je organizaciji Little Kids Rock, koja podupire glazbeni odgoj u siromašnim školama. 

O suradnji s Perry, Ryden je rekao: "Kad sam prvi put čuo za nju, moja 11-godišnja nećakinja mi je rekla: 'Njoj se ti jako sviđaš". Mislim da je ona to izjavila u nekom intervjuu. Upoznali smo se, i ustanovili da uzajamno cijenimo svoj rad. Ponudio sam joj suradnju, a ona je pristala". 

Izvor: NME

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Otkriveno ime novog izvođača na Mostar Summer Festu

I Marčelo i Iskaz dolaze u Mostar

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: