• Sada Alternative Nation
  • Sljedeće 01.30H 3 From 1
  • Kasnije 01.40H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 02.40H Music Non Stop

Vijesti / Najave

koncert
Najave

Gibonni - koncert u pulskoj Areni finale „Toleranca Toura “

Objavljeno 26.08.2011. 09:25h
Gibonnijeva „Toleranca“, album koji su svi nestrpljivo čekali pune četiri godine,  objavljena je u ožujku 2010. godine, te je od tada višestruko trijumfirala.

I prije izlaska albuma najavna pjesma „Žeđam“ osvojila je sve radio i TV postaje,  te  se jako dugo zadržala na prvim mjestima top lista, a isto se nastavilo i sa svim ostalim singlovima s albuma. Slijedile su: „Toleranca“, „Zamoli me (možda ti je ispod časti) “, „Čemu se nadaš srce moje“, „Vrata moje sestre“ i trenutno aktualan singl „Vesla na vodi“. 

Za sve spomenute pjesme snimljeni su i zapaženi spotovi u suradnji s vrhunskim hrvatskim redateljima.

Već prvi dan prodaje album je ostvario zlatnu nakladu, dok je nakon samo nekoliko mjeseci dostigao i dijamantnu nakladu i na koncu postao i najprodavaniji album 2010. godine.

Osim publike i radio postaja, „Tolerancu “ je   prepoznala  i struka, te je Gibonnijev album na ovogodišnjem Porinu osvojio pet  nagrada , od kojih je svakako bitno spomenuti Porin za Album godine.

„Toleranca“ je tijekom 2010. godine prošla cijelom Hrvatskom i tako je  „Toleranca Tour“ osvojio najveće dvorane hrvatskih gradova. Malo finale prvog dijela Toleranca toura , nakon vrhunca s dva rasprodana zagrebačka koncerta, dogodilo se u Splitu,  u listopadu prošle godine u Spaladium Areni, te na koncertu u Rijeci.

Osim hrvatskih gradova, Gibo je Tolerancom osvojio i Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, te Srbiju i Crnu Goru - dakle cijelu regiju. Da priča ne bi ostala samo u regiji, sredinom 2011. stiglo je i jedno internacionalno prizanje, kada je Gibonni uvršten na svjetsku playlistu uglednog  Los Angeles Timesa.

Uspjeh za uspjehom  nedavno je dobio   još jednu službenu potvrdu. Tako je u službenom izvješću ZAMP-a za 2010. godinu, Gibonni i ove godine na listi 10 najuspješnijih autora, te premoćno vlada na listi 10 najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj sa čak tri pjesme sa albuma Toleranca („Toleranca“, „Žeđam“ i „Zamoli me, možda ti je ispod časti“), od kojih  je upravo Toleranca na prvom mjestu kao službeno najemitiranija pjesma prošle godine, a 'Žeđam' na drugom.

Sve zajedno govori o potpunoj Gibonnijevoj dominaciji od izlaska 'Tolerance', a svoje veliko finale album i turneja doživjet će za dva dana u pulskoj Areni .

Sutra, u subotu 27. kolovoza, Gibonni će sa svojim bendom, u pulskom antičkom amfiteatru svojoj publici predstaviti ono najbolje iz svoje dosadašnje karijere. Podršku će mu dati njegovi stalni suradnici:  Damir Urban, Maya Azurcena, ekskluzivni gosti: »The London community Gospel Choir«, Vlatko Stefanovski ali i još neki glazbenici koji ostaju iznenađenje  za sam koncert.

Komentari

Billica1998
Billica1998
26.08.2011 13:48
jedva čekam, jedva čekam, jedva čekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam. jesam li rekla da jedva čekam? xDD

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Najave

Tinariwen ''Tassili'' - novi album i koncert u Zagrebu 26.09., Tvornica kulture

Pustinjski rockeri Tinariwen najavljuju izlazak svog petog studijskog albuma imena Tassili (V2 / Co – Operative Music)  koji će se u prodaji naći od 02.rujna.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: