• Sada Top 10@10
  • Sljedeće 11.00H Jukebox
  • Kasnije 12.00H 3 From 1
  • Još kasnije 12.10H Catfish: The Tv Show 6 Weekend

Vijesti / Najave

Auguste u Tvornici kulture (Promo/Dallas Records/Josip Ninković)
auguste
Najave

Auguste u Tvornici kulture

Objavljeno 12.01.2016. 15:30h Izvor slike: Promo/Dallas Records/Josip Ninković
Koncertna promocija debitantskog albuma "Sve što je nekad bilo važno" održat će se u petak, 29. siječnja.

Zagrebački kantautorski pop duo Auguste održat će koncertnu promociju albuma ''Sve što je nekada bilo važno'' koji je izašao sredinom listopada prošle godine.

Auguste su Gordana Marković i Ivana Lulić, a ovaj kantautorski pop duo u svojim pjesmama vješto isprepliće jazz, indie folk i retro utjecaje s akustičnim popom.

Jedinstvo glazbe i teksta melodično je nenametljivo, pa su upravo jednostavnost i iskrenost glavne odlike ovog debitantskog ostvarenja. Dosad sva četiri objavljena singla, ''Ona'', ''Magla'', ''Budiš more'' te posljednji ''Sjajim'', prepoznata su od strane glazbenih urednika hrvatskih radio postaja te su se našla na HR TOP 40 listi najslušanijih singlova čime su napravile sjajan uvod u uspješnu godinu. Kritika ih smješta na vrh novog kantautorskog vala, hvali njihove odlične vokale i nerazmetljiva višeglasja, te navodi da ozbiljan pop Augusti koji naginje ka jazzu donosi osvježenje na domaću scenu.

Odlične recenzije debitantskog albuma ''Sve što je nekada bilo važno'' dovele su Auguste među top izdanja domaće produkcije u 2015. godini po izboru glazbenih kritičara koji sustavno prate glazbenu scenu.

Ivana i Gordana autorski potpisuju sve pjesme na albuma, a veliku ulogu u stvaranju imao je njihov producent Tomislav Šušak (Vatra, Skaut) koji je autor aranžmana. U zvuku Augusta sudjeluju i glazbenici iz njihovog pratećeg benda, Tomislav Leko na klavijaturama, Jerko Jurin na bubnjevima te Marko Radić na bas gitari koji će im se pridružiti na koncertnoj promociji albuma.

Kako novi album zvuči uživo, imat ćete priliku čuti u Tvornici kulture u petak, 29. siječnja u 21h.

Izvor: Dallas Records

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Najave

Britanka Miss Jools otvara party sezonu 2016. u Splitu

U subotu, 9. siječnja nastavlja se uzbudljiva party sezona u klubu Kameleon u Splitu. Kolektiv Cruise dovodi u goste DJ-icu i producenticu koja će nas odvesti na malo putovanja do berlinske scene gdje je prisutna već dugi niz godina.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: