• Sada Music Non Stop
  • Sljedeće 06.10H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1

Vijesti / Ljubav i seks

Koliko zapravo traje prosječan seks? (iStock Photo)
Ljubav i seks

Koliko zapravo traje prosječan seks?

Objavljeno 19.03.2017. 13:45h Izvor slike: iStock Photo
Kraće no što mislite!

Većina mladih danas, vođena standardima koje su postavili porno filmovi i časopisi, ima nerealistična očekivanja od seksa. Djevojke, šminka bi vam se lako mogla razmazati i do kraja čina sigurno nećete izgledati savršeno sređeno i počešljano... i to je u redu. Dečki, možda vam se "omakne" i sve bude gotovo mnogo ranije no što ste planirali - i to je, također, ok. Vjerovali ili ne, jedna od najvećih zabluda o seksu je upravo ona o njegovom trajanju.

Ako mislite da nešto propuštate zato što seks između vas i partnera nije cijelonoćni maraton, sljedeća bi vam činjenica mogla olakšati muke. Naime, prema najnovijem istraživanju koje je provela online sex prodavaonica Lovehoney, prosječni seks između straight para traje 19 minuta. I ne, ne govorimo o  19 minuta penetracije, već o 10 minuta predigre i 9 minuta dobrog starog unutra-van.

via GIPHY

U istraživanje o seksualnim navikama bilo je uključeno 4,400 ljudi, a 52% se izjasnilo zadovoljnima prosječnim trajanjem njihovog seksualnog odnosa. 19% žena i 23% muškaraca rekli su kako bi voljeli da traje duže. Upitnikom je također utvrđeno da heteroseksualni parovi troše gotovo jednako vremena na predigru koliko i na sam seksualni čin.

Ako ste očekivali drugačiji rezultat, vjerojatno će vas iznenaditi i činjenica da danas seks traje zamjetno duže no što je to bio slučaj u prošlosti. Prema studiji iz 2008. "zadovoljavajuć" seks je trajao između tri i sedam minuta, dok je "poželjno" trajanje odnosa bilo od sedam do trinaest minuta.

via GIPHY

U prošlogodišnjem istraživanju koje je uključivalo 500 heteroseksualnih parova, rezultati su bili zaista šaroliki. Ukoliko ne računamo predigru, najkraći spolni odnos trajao je svega 33 sekunde, dok je trajanje najdužega bilo 44 minute. Prosijek je pak ustanovljen na 5.4 minute, što je bitno kraće od aktualnih rezultata. 

Zaključak? Nije bitna kvantiteta, već kvaliteta. I možda to da bi većina nas trebala poraditi na svojoj izdržljivosti i dovesti se u kondiciju.

Izvor: Elite Daily

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Ljubav i seks

Tvoj prvi put: Odgovaramo na 20 najčešćih pitanja

Već neko vrijeme zaljubljeno šetate držeći se za rukice, skrivećki se ljubite u zadnjoj klupi i jedno drugome pišete slatke poruke. Osjećate da je to to i želite vezu podići na jednu novu, višu razinu.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: