• Sada Top 10@10
  • Sljedeće 11.00H Jukebox
  • Kasnije 12.00H 3 From 1
  • Još kasnije 12.10H Catfish: The Tv Show 6 Weekend

Vijesti / Ljubav i seks

Još jedan razlog zbog kojega trebate koristiti kondome (iStock Photo)
Ljubav i seks

Još jedan razlog zbog kojega trebate koristiti kondome

Objavljeno 16.04.2017. 16:10h Izvor slike: iStock Photo
Ako do sada već ne znaš dovoljno razloga, evo još jednoga zašto bez zaštite nema ni seksa!

Sigurnost na prvom mjestu. O tome nema rasprave! Ali za slučaj da ti svi dosadašnji razlozi nisu bili dovoljni, evo još jednoga, pa možda on prevagne...

Tim istraživača u Australiji otkrio je da vaginalni seks bez zaštite može poremetiti bakterijski sklad u vagini i izazvati brojne probleme kod djevojaka. Dakle, penis koji juriša na tvoju vaginu bez zaštite, osim eventualne trudnoće i brojnih spolno prenosivih bolesti, može ti donijeti i probleme kao što su bakterijska vaginoza ili različite infekcije urinarnog trakta.

Znanstvenici iz Melbourne Sexual Health Centra proveli su jednogodišnju studiju koja je obuhvatila pedeset i dvije djevojke. One su morale voditi zapisnik o tome u kakve se seksualne odnose upuštaju, je li im to prvi put ili nije, je li u pitanju vaginalni ili neki drugi seks, je li s kondomom ili bez njega... Na svaka tri mjeseca slijedile su biološke analize, a potom su upoređivani i njihovi dnevnici.

Studija je pokazala da djevojke koje su riskirale i nerijetko imale seks bez kondoma, imaju narušen bakterijski sklad izazvan prodiranjem penisa u vaginu. Prisustvo novih bakterija u njihovoj vagini pokazalo se kao izuzetno opasno i vodilo je k infekciji urinarnog trakta, bakterijskoj vaginozi, a u pojedinim slučajevima i prijevremenom porođaju.

Jedna od znanstvenica koja je vodila istraživanje, Janneke van de Wijgert, tvrdi da je rizik posebno velik ukoliko se mijenja seksualni partner s kojim se u odnose stupa bez zaštite.

„To je svojevrsni mikrobiološki napad na vaginu“, objašnjava ona. „Vagina će se odmah potruditi imunološki odgovoriti na taj napad, zbog čega može doći do raznih upala.“

Eto. Mi vjerujemo da ste i prije ovoga znali da se bez kondoma ne valja upuštati u seksualne igrice, ali za slučaj da smo se prevarili, sada znate i ovo. Nemojte se i vi prevariti!

Izvor: Cosmopolitan

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Ljubav i seks

Ovi periodi u godini najkritičniji su za vašu vezu

Parovi, čuvajte se Valentinova (da, da), proljeća i ponedjeljaka.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: