• Sada Top 20
  • Sljedeće 13.40H 3 From 1
  • Kasnije 13.50H DFC
  • Još kasnije 14.40H Ridiculousness #714

Vijesti / Ljubav i seks

Jeste li toksični partner? (iStock Photo)
Ljubav i seks

Jeste li toksični partner?

Objavljeno 21.05.2017. 14:20h Izvor slike: iStock Photo
Koliko god vam to bilo teško priznati, ako kod sebe prepoznate neku od ovih navika, velika je vjerojatnost da ste upravo vi toksični partner.

1. Nikada ne priznajete krivnju

Ako vam je za sve uvijek kriv partner i to se ponavlja iz veze u vezu, velika je vjerojatnost da ne vidite svoj udio u problemu. Jedna od polazišnih točaka svake zdrave veze jest upravo sposobnost preuzimanja odgovornost, čak i kada se radi o nečem lošem što ste učinili.

2. Govorite stvari koje "ne mislite"

Riječi izgovorene u ljutnji ne mogu se povući. Izjave poput "ti si lud" ili "što nije u redu s tobom" mogu povrijediti suprotnu stranu više no što mislite. Idući put utvrdite sve činjenice umjesto da svoju reakciju bazirate na pretpostavkama i klonite se pasivne agresije.

3. "Bit će onako kako ja kažem"

Veoma učestalo ponašanje koje može ugroziti vezu jest i inzistiranje da ste uvijek u pravu i da sve mora biti po vašem. Partner će se osjetiti povrijeđeno i nevažno ako zaključi kako on nema pravo glasa. Srećom, ovaj problem je lako rješiv, jednostavno poslušajte što vaš partner ima za reći.

4. Ovisni ste o svom partneru

U vezi nije važno samo to kako tretirate partnera, već i kako se odnosite prema sebi. Ukoliko se osjećate dobro samo kada ste u vezi, imate problem. Ako "potonete" svaki put kada vam se učini da partner ne obraća na vas onoliko pažnje koliko biste vi to željeli, možda je vrijeme da potražite pomoć.

5. Namjerno kažnjavate partnera

Kažnjavate li svog partnera šutnjom kada učini nešto što vam ne odgovara? Možda mu uskraćujete seks ili na neki drugi način manipulirate njime? Zaboravite na šutnju, vikanje i kažnjavanje, postoji mnogo zdravijih i boljih načina da izrazite svoju frustraciju i partneru date do znanja da vas je povrijedio. 

Izvor: SheKnows

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Ljubav i seks

9 nevjerojatnih činjenica koje niste znali o ljubljenju

Ljubljenje može biti jako zabavno, ali izgleda da je puno više od zabave.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: