• Sada Music Non Stop
  • Sljedeće 06.10H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1

Vijesti / Ljubav i seks

6 savjeta za seks koje i iskusni primjenjuju (iStock Photo)
Ljubav i seks

6 savjeta za seks koje i iskusni primjenjuju

Objavljeno 17.03.2017. 18:05h Izvor slike: iStock Photo
Lako je pratiti tutorijale ili isprobavati poze, ali šta je s onim stvarima koje seksualni život zaista čine bogatim i pružaju bolji orgazam?

Umjesto da tražite stručnjake za seksualni život, mi smo za vas izabrali najbolje savjete! Nema na čemu :).

1. Poljubac kao pozdrav

"Ovo je tako jednostavno, ali toliko potrebno... a to je navika da poljubim svog muža prije nego što ode iz kuće svakog jutra. Istraživači su pokazali da to (i poljubac pred spavanje) donosi dobrobit svakoj vezi, a to je sjajan način da pokažete naklonost i povezanost čak i ako nemate puno vremena. Seksualno govoreći, to zadržava intimu na radaru, što pomaže i aktivnostima u krevetu", kaže seksologinja, dr Yvonne K. Fulbright.

via GIPHY

2. Idite u sex shop

"Otkrila sam da je jedan od najboljih načina da poboljšam svoj seksualni život novim proizvodima. Ne samo da uzburka stvari, već je ključ burnog, ispunjenog seksualnog života. Partneri se uzbude jer isprobavaju nešto novo, bilo da je to lubrikant (ne samo zbog suhoće i neugodnosti) ili novi osjećaji koje imamo na svom tijelu", tvrdi seksologinja Emily Morse.

via GIPHY

3. Samozadovoljavajte se

"Ne zaboravite masturbirati čak i ako imate partnera/partnericu. Uživajte u solo seksu često - dobro je za zdravlje i raspoloženje, a pored toga, jako je ugodno, kaže Joan Price, autroica "The Ultimate Guide to Sex After 50: How to Maintain–or Regain!–a Spicy, Satisfying Sex Life".

via GIPHY

4. Spremite kuću

Nije šala. "Stvorite okruženje koje je bez stresa i smanjite ometanja na minimum. Ja očistim sve, isključim TV, utišam telefon, ugasim kompjuter, isključim čak i sat kako ne bih mogla vidjeti vrijeme.

To mi pomaže da oslobodim blagotvorne endorfine poput dopamina, koji motivira naše zadovoljstvo i centar za nagradu u našem mozgu", kaže dr Ava Cadell, autorica "NeuroLoveology, the Power to Mindful Love and Sex".

via GIPHY

5. Ne fokusiraj se na orgazam

"Nije uvijek stvar u orgazmu. Postoji stalni pritisak da budete bog/boginja u seksu. Moj partner i ja se mazimo, masiramo se nježno. Postoji nešto izuzetno intimno u diranju partnera na različite načine. Probajte istraživati tijelo partnera radi zadovoljstva. Nije da seks ne donosi slična osjećanja, ali to je drugačije.

Naravno, sve ovo može biti popraćeno strastvenim seksom koji pruža orgazam, ali i samo te aktivnosti mogu donijeti zadovoljstvo.

Uvijek je dobro ako vam je seks uživanje i zadovoljstvo, s orgazmom ili bez", rekla je seksologinja i ekspert za veze Megan Stubbs.

via GIPHY

6. Neka seks bude prioritet

"Zaista je nevjerojatna moć orgazma. Zbog načina na koji ga tijelo zahtjeva, važno je da seks bude vaš prioritet. Obično je potreban jednom tjedno jer većina studija tako tvrdi. Vidim žene koje su opsjednute orgazmom, na kraju završe s iritacijom vagine.

Zato je volje imati seks jednom tjedno, a ne biti opsjednut njime jer onda zaista počnete razmišljati o vezi", rekla je seksualnia terapeutkinja Mary Jo Rapini.

via GIPHY

Izvor: marieclaire.com

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Ljubav i seks

Tri razloga zbog kojih niste raspoloženi za seks

I kako ih pobijediti...

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: