• Sada Music Non Stop
  • Sljedeće 06.00H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1

Vijesti / Intervju

MTV ti predstavlja STAMENA - balkanskog producenta svjetskog glasa (Stamen Promo)
STAMEN
Intervju

MTV ti predstavlja STAMENA - balkanskog producenta svjetskog glasa

Objavljeno 26.12.2016. 11:50h Izvor slike: Stamen Promo
Povodom izlaska novog singla "Freedom", razgovarali smo sa STAMENOM koji se sve više probija na svjetskoj elektronskoj sceni...

Nemanji Stamenkoviću, poznatijem kao STAMEN, tek su 23 godine, a ovaj producent i DJ porijeklom iz Srbije već živi svoj san. Na krilima uspjeha kojeg je postigao s pjesmama, "I Wanna Feel" i "I Need You", koja se svojedobno našla i na prvom mjestu MTV Dance Floor Charta, te kasnijih singlova "Chaos" i "Feel Love", razgovarali smo sa Stamenom.

Prije nekoliko dana izašao mu je novi singl "Freedom". Kako je uopće počeo, s kim je sve surađivao, čemu se nada i kako komentira scenu u regiji, rekao je u intervjuu za MTV Hrvatska.

Imaš tek 23 godina, a iza tebe je niz uspjeha u karijeri. Kad si se uopće počeo baviti s produciranjem/DJ-iranjem, jesi li samouk?

Kao DJ počeo sam se baviti prije točno 10 godina, a profesionalno prije sedan godina kada sam shvatio da ono što posjedujem može usrećiti veliki broj ljudi. Moji prvi koraci što se produkcije tiče bili su krajem 2010., a početkom 2011. već je izašao prvi singl pod mojim pravim imenom - Nemanja Stamenković, a nakon nekoliko godina promijenio sam u STAMEN.
Iskreno, jako sam samouk što se tiče karijere, a i privatno sam od samog početka pokušavao sve napraviti sam kad je u pitanju produkcija i DJ-iranje.

Koja je bila glavna prekretnica u tvojoj karijeri?

Glavna prekretnica u mojoj karijeri je bio trenutak kad sam odlučio uzeti umjetničko STAMEN umjesto Nemanja Stamenković. Dao sam 100% od sebe i počeo raditi glazbu za šire mase s vizijom da nema granica.

Nakon uspjeha singlova „I Wanna Feel“ i „CHAOS“ kontaktirali su te iz Armada Music i ponudili suradnju. Uzevši u obzir da si pod njima izdao singl „I Need You“ u srpnju 2016., koji se našao na prvom mjestu MTV Adria Dance Floor listi, je li rad s izdavačkom kućom ključan za uspjeh?

Pjesma "I Wanna Feel" ostavila je veliki pečat na mene zbog uspjeha kojeg je postigla u cijelom svijetu. Pjesma je eksplodirala preko noći. Kad sam pratio statistiku streaminga, prodaje, air playja, shvatio sam da će napraviti ogroman uspjeh, a nekoliko dana nakon stigli su mi e-mailovi od Sony Music UK, telefon je zvonio sa svih strane i od nekih jako ozbiljnih ljudi koji su bili zainteresirani za suradnju; od top svjetskih festivala i drugih booking/managment agencija. Poslije "I Wanna Feel" izbacio sam "CHAOS" i "FEEL LOVE" koje su također imale dobru reputaciju i nakon toga mi je stigla ponuda od strane Armada Music s kojima sam počeo raditi u srpnju pa sve do danas kad imam 4 izdanja s njima, a nadam se da će tako biti i u budućnosti. S njima je bila prva pjesme, kao što ste rekli, "I Need You" koja je podržana od velikih imena u glazbenoj industriji, a isto tako je bila na prvom mjestu MTV Adria Dance Floor Chart što glazbeniku puno znači jer dobije feedback od mase da vole produkciju izvođača. Realno gledano, rad s izdavačkom kućom može biti ključan za uspjeh, a i ne mora. Sve ovisi kakva je pjesam, hoće li se netko iz izdavačke kuće fokusirati na to ili ne.

Surađivao si i nastupao s brojnim eminentnim imenima elektronske scene poput Bob Sinclar, Nervo, Bennyja Benassija, Moralesa, Aviciija, Axwella i mnogih drugih. S kim ti je bilo najbolje surađivati?

Pa da, to su samo neka od imena, ali za mene svaki nastup i suradnja s drugim izvođačem bude posebna na svoj način, tako da iskreno ne bih mogao izdvojiti nekog jer volim raditi sa svima i uvijek sam spreman za suradnju i nije bitno je li to netko tko je jako poznat ili manje poznat.

Nedavno ti je objavljen singl „Freedom“. Kakve su reakcije?

Pjesma "Freedom" izašla je 19. prosinca i nakon 48 sati ušla je u Top10 iTunes FR Dance Chart na poziciji 10 što je već veliki uspjeh. Očekujem dobru podršku od strane velikih imena u glazbenoj industriji, radio stanica i velikih glazbenih listi.

Kojeg DJ-a bi izdvojio kao svoj uzor?

Definitivno Rogera Sancheza.

S kojima izvođačima/vokalima bi volio surađivati u budućnosti? Na kojem festivalu još nisi svirao, a san ti je?

Što se tiče izvođača već radim s jednim imenom kojeg sam jako želio, tako da ću to čuvati kao malu tajnu dok pjesma ne izađe službeno. Radio sam na mnogim festivalima i u klubovima širom svijeta, a gdje nisam svirao, a želio bih, je Tommorowland da popunim svoju listu.

Koja ti je najbolja dance pjesme ove godine?

Eric Prydz - Opus

Što kažeš na elektronsku scenu u regiji?

U regiji postoji puno kvalitetnih izvođača, producenata i DJ-eva. Mislim da ih je više nego u nekim zemljama s 40-60 milijuna stanovnika, ali ne mogu svi isplivati. Mislim da je jedini problem u regiji što si više ne pomažu i ne poštuju se. Uopće nije važno je li netko producent ili pušta techno ili dance glazbu... Ako su već u glazbenoj industriji, trebaju poštovati svaki glazbeni žanr i biti ujedinjeni jer kao zajednica mogu više napraviti.

Poruka za kraj?

Never give up and don't give a f***!

Fotografije: STEMEN Promo

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Intervju

Hrvatska dobila svoju prvu aviomehaničarku

Lijepe vijesti iz naše aviokompanije!

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: