• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sljedeće 16.20H 3 From 1
  • Kasnije 16.30H Catfish: The Tv Show #605
  • Još kasnije 17.10H Ridiculousness #915

Vijesti

Dubioza kolektiv nakon dugo vremena ponovo u Mostaru (Sulejman Omerbasic/Mostar Rock School Promo)
Dubioza kolektiv
Vijesti

Dubioza kolektiv nakon dugo vremena ponovo u Mostaru

Objavljeno 11.12.2015. 18:00h Izvor slike: Sulejman Omerbasic/Mostar Rock School Promo
Na velikom koncertu koji u Mostaru 30. prosinca organizira Rock škola Mostar, nastupit će i jedan od najpopularnijih bendova u regiJI, Dubioza kolektiv.

Ekipa iz Dubioze tim je povodom ovih dana boravila u Mostaru, kako bi održali radionicu s polaznicima Rock škole, koji će također nastupiti na ovom velikom open-air prednovogodišnjem eventu.

U Mostar Dubioza dolazi na poziv svog bivšeg člana, Orhana Masle Ohe, kojeg i dalje smatraju "dijelom familije". Oha je osnivač i voditelj Rock škole Mostar, a 30. prosinca će se na pozornici pridružiti svom bivšem bendu, u kojem je svirao perkusije, ali je ostao upamćen i po vokalu za jedan od najvećih hitova grupe – "Balkan funk". Na koncertu će prvo nastupiti mladi bendovi izrasli iz Rock škole, nakon čega će uslijediti kompletan koncert Dubioze kolektiv, koja je u Mostaru posljednji put svirala prije nekoliko godina.

"Ideja je da na eventu nastupi nekoliko bendova, ono najbolje što Rock škola ima, i da pozovem svoj bivši bend Dubioza kolektiv, moju drugu familiju, da iskoristimo priliku da promoviramo ono što škola radi", rekao nam je Oha.

Ekipa u crno-žutim dresovima objeručke je prihvatila Ohin poziv, u želji da da podršku radu Rock škole i podrži njihov novi projekt – širenje kapaciteta škole. Naime, prihod od koncerta namijenjen je opremanju njihovog studija za snimanje.

"Mi već neko vrijeme pratimo ono što Oha radi s Rock školom i mislim da je to jedan od najznačajnijih projekata u Mostaru sigurno, a i u državi", mišljenja je Brano Jakubović iz Dubioze kolektiv.

Članovi benda su sa polaznicima Rock škole održali muzičku radionicu, podijelivši svoje bogato iskustvo i znanje s mladim mostarskim talentima. Sa njima su uvježbavali i jednu svoju pjesmu, koju će na kraju svog nastupa na Kantarevcu zajedno izvesti.

"Kad vidiš te klince koji sa jako puno entuzijazma sviraju, pokušavaju, trude se, i vide svoju budućnost na neki način povezanu sa muzikom, sa rock'n'rollom, bude ti nekako drago", svoje utiske s radionice prenosi Vedran Mujagić, član Dubioze.

Rock škola Mostar postoji od 2012. godine, a kako popularnost i broj polaznika neprestano raste, sama po sebi se nametnula ideja opremanja sopstvenog studija. S tim ciljem je pokrenut projekat velikog open-air eventa. Inicijalna krila projektu dao je Red Bull, a nakon što se u cijelu priču uključila i Dubioza kolektiv, na Kantarevcu se 30. decembra može očekivati događaj kakav – po Ohinim riječima – Mostar dugo nije vidio.

U video pogledajte kako je izgledalo druženje Dubioze i mladih mostarskih muzičara, kao i najavu onoga što će se dan prije Nove godine dešavati u Mostaru:

<iframe width="640" height="360" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="https://sharevideo.redbull.com/secure/?startTime=1449846658116&htmlFallback=true&templateLoadHandler=templateLoaded&includeAPI=true&templateReadyHandler=brightcove['templateReadyHandlermyExperience1331764491737']&autoStart=false&isUI=true&playIcon=iconB&link=http://www.redbull.com/ba/bs/music/stories/1331764512699/dubioza-kolektiv-ponovo-u-mostaru&filter=channel:Music&isRTL=false&qualityHover=Change quality&bgcolor=#000000&isVid=true&jumpHover=Jump backwards&relatedcontent=true,true&labels=http://www.redbull.com/cs/RedBull2Misc/brightcove/bs_BA_labels.xml&socialHover=Share or embed&linkBaseURL=http://www.redbull.com/ba/bs/music/stories/1331764512699/dubioza-kolektiv-ponovo-u-mostaru&purl=http://www.redbull.com/ba/bs/music/stories/1331764512699/dubioza-kolektiv-ponovo-u-mostaru&logoHover=Posjeti RedBull.com&closedCaptionsHover=Subtitles&bcpid=1684512102001&dynamicStreaming=true&bckey=AQ~~,AAABTw4lHzE~,sr1E9bdX6d4wCdvdlD8QKdNij3uKs2K9&originalTemplateReadyHandler=onTemplateReady&bctid=4655261510001&onsiteSettings=false,false,false,true"></iframe>

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Crna Gora u Sea Dance festival ulaže 5 milijuna eura!

Potpisan ugovor za desetogodišnju podršku festivalu

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: