• Sada Jukebox
  • Sljedeće 12.00H 3 From 1
  • Kasnije 12.10H Top 20
  • Još kasnije 13.40H 3 From 1

Vijesti

Soundgarden
Vijesti

Chris Cornell: "Zahvaljujući pauzi, novi album zvuči svježe"

Objavljeno 09.04.2012. 17:00h
Pjevač grupe Soundgarden smatra da je duga pauza dala bendu novu inspiraciju.

Prošloga tjedna Soundgarden su objavili njihov prvi singl nakon 15 godina - "Live To Rise", koji se nalazi na soundtracku za film "Avengers". Trenutno bend završava svoj šesti album, a frontmen Chris Cornell smatra da je duga pauza doprinjela inspiraciji za nove pjesme. 

"Pauza nam je pomogla u pisanju i snimanju novog albuma, sve je bilo svježe. Svi iz benda su bili uključeni u pisanje pjesama, atmosfera je prirodna, a mi se krećemo u pravcima kojima se nikada nismo kretali ranije."

On vjeruje da ponovno okupljanje benda neće negativno utijeati na nasljeđe Soundgardena. "Ovo što sad radimo može samo dodati nešto onome što vjerujem da je važno, za razliku od situacije u kojoj se bend okupi ponovo, a njihov novi materijal ništa ne doprinosi bendu, već mu samo oduzima. Kada ljudi iskorištavaju nasljeđe samo da bi zaradili novac i imali što raditi. Ovo međutim nije takva situacija."

Soundgarden su najavili da će se novi album pojaviti u prodaji ovog proljeća, ali točan datum još nije objavljen. Bend će nastupiti na Download festivalu, gdje takođe nastupaju Bruce Springsteen i Paul Simon.

Izvor: NME.com

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Leonard Cohen na sudu govorio o prijetnjama smrću

Glazbenik je na sudu svjedočio protiv bivše menadžerice Kelley Lynch, optuživši je za uznemiravanje i kršenje zabrane prilaska i kontaktiranja.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: