• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sljedeće 16.20H 3 From 1
  • Kasnije 16.30H Catfish: The Tv Show #605
  • Još kasnije 17.10H Ridiculousness #915

Vijesti

Calvin Harris: 15 najboljih pjesama po izboru kritičara (Getty Images)
Calvin Harris
Vijesti

Calvin Harris: 15 najboljih pjesama po izboru kritičara

Objavljeno 08.01.2017. 09:00h Izvor slike: Getty Images
Škotski producent je jedan od najuspješnijih glazbenika današnjice, podjednako dobar kada surađuje sa zvijezdama poput Rihanne ili Florence Welsh kao i kada pjeva sam.

Zahvaljujući vrhunskim tekstovima i lako pamtljivim melodijama, ovaj DJ već neko vrijeme ne silazi s top lista diljem svijeta. Bez obzira na to surađuje li s velikim zvijezdama ili pjeva sam, Calvin Harris u zlato pretvara sve čega se primi. Billboardovi kritičari prihvatili su se nimalo lakog zadatka da u moru sjajnih pjesama izaberu one najbolje. Pogledajte kako izgleda ova top 15 lista.

15. Calvin Harris - "I Need Your Love" ft. Ellie Goulding

Ellie Goulding je toliko uvjerljiva da je teško povjerovati da ona i Calvin nisu ljubavnici i u stvarnom životu. Ova pjesma posjeduje sve ono što ljudi vole kod Harrisa: ritmične klavijature, snažan bas, zaigranu melodiju i napjev koji ne izlazi iz glave.

14. Calvin Harris - "Acceptable in the '80s"

Mnogi kritičari (ili možda hejteri) tvrde kako je ovo jedina Calvinova pjesma koja im se sviđa što je, ako se nas pita, obična glupost. Ono s čime se možemo složiti jest da je "Acceptable in the '80s" zaista vrhunska stvar, bez obzira na to što producent 2009. godine, kada je izašla, još nije bio radio zvijezda kakva je danas.

13. Calvin Harris - "Stars Come Out"

Calvinov glas u ovoj stvari sirov je gotovo koliko i melodija koja ju prati. "Stars Come Out" se nalazi na albumu "Ready For The Weekend", a upravo se tako osjećamo kada slušamo ovu pjesmu.

12. Calvin Harris - "Bounce" ft. Kelis

Kelis je cool, tu nema dileme, ali ono što ovu pjesmu čini hitom je melodija koju bismo mogli na repeatu slušati satima, a i dalje nam ne bi dosadila. Ovo je, ujedno, bio i prvi Calvinov singl na kojem smo imali priliku čuti neki glas osim njegovog. U to vrijeme je izjavio kako je završio s pjevanjem ali se, na našu sreću, predomislio.

11. Calvin Harris - "The Girls"

Seksi Škot se ovom pjesmom obraća svim curama na svijetu, a ako među našim čitateljicama ima onih koje su ostale imune na njegov šarm - svaka vam čast. Calvinu pak moramo odati priznanje na hrabrosti, jer u periodu kada je pjesma nastala još nitko nije mogao ni pretpostaviti da će njegovi posteri krasiti djevojačke sobe diljem svijeta.

10. Calvin Harris - "You Used To Hold Me"

Uvijek je lijepo kada muškarac zgodan poput Harrisa otkrije svoju ranjivost i svoju nježniju stranu. Pjesma je istovremeno tvrda i mekana, topla i hladna, romantična i oštra - što mogućnost da se pretvori u jednu od od onih patetičnih žalopojki svodi na minimum.

9. Calvin Harris - "Outside" ft. Ellie Goulding

Ako postoji savršenstvo, onda su mu Calvin i Ellie ovim singlom došli prilično blizu. Ellie istovremeno zvuči i krhko i snažno, baš kako i treba biti u jednoj pjesmi za slomljena srca. "Outside" je svakako jedan od najvećih hitova s Calvinovog albuma "Motion".

8. Calvin Harris - "Blame" ft. John Newman

Što kažete na Johna Newmana u ovoj stvari? Nije li odličan? Njegov glas je toliko pun, bogat i hrapav, da ga je praktički nemoguće prepoznati. Pjesma je toliko dobra da se našla na top listama čak 29 zemalja širom svijeta.

7. Calvin Harris - "This Is What You Came For" ft. Rihanna

Dream team Calvin & Rihanna, još jednom su udružili snage i stvorili ljetni hit "This Is What You Came For". Iako je Taylor Swift jedna od autorica teksta, RiRi je ono po čemu ćemo pamtiti ovu pjesmu. Ušla nam je u uho, a zadržala se u srcima, gdje će i ostati dugo, ako ne i zauvijek.

6. Calvin Harris & Disciples - "How Deep Is Your Love" 

Harris kao da posjeduje neku vrstu šestog čula kada je riječ o odabiru vokala za svoje pjesme. Norvežanka Ina Wroldsen ne moli da ju volite, ona to zahtjeva. Priznanje treba odati i timu producenata poznatima kao Disciples, koji su savršeno odradili svoj dio posla.

5. Calvin Harris - "Ready For The Weekend"

Tko kaže da ovo nije jedna od najboljih Calvinovih pjesama - laže! Naslovna stvar njegovog albuma iz 2009. lako se pjeva, a još lakše pamti. Ženski glas koji čujete pripada britanskoj pjevačici Mary Pearce, koju je Calvin opisao kao "divu" s "jakim glasom", dok je samu pjesmu nazvao "odom dance klasicima".

4. Calvin Harris - "Flashback"

"Flashback" je još jedna pjesma s producentovog drugog studijskog albuma "Ready For The Weekend" koja se smjestila među petnaest najboljih. Spot je samo djelomično odglumljen, dok su prizori Calvinog nastupa stvarni snimak iz noćnog klubu Pacha na Ibizi.

3. Calvin Harris - "Sweet Nothing" ft. Florence Welch

Je li vam se ikada dogodilo da slušate Florence Welch i razmišljate, "ne, ovo ne zvuči dobro"? Naravno da nije! Calvin i pjevačica ultra-popularnog Florence and the Machine zajedno čine nezaustavljivu silu uz koju je jednostavno nemoguće stajati na mjestu. Pjesma uz koju je čitav svijet plesao toliko je dobra da je Calvinu & Florence 2014. donijela i nominaciju za Grammy.

2. Calvin Harris - "Feel So Close"

Ova jednostavna pjesma postala je jedan od najvećih hitova iz Calvinove riznice savršenih pjesama. Iako nije najveći hit svih vremena, nije ni daleko od toga i svakako će definirati Harrisovo glazbeno nasljeđe u godinama ispred nas. Objavljena je kao drugi singl na njegovom trećem studijskom albumu "18 Months", a ono što nas posebno raduje jest to što je uz nju Calvin ponovo zapjevao.

1. Rihanna - "We Found Love" ft. Calvin Harris

Što reći o ovoj pjesmi, a da već nije rečeno? Suradnja DJ-a i pjevačice s Barbadosa našla se na top listama u čak 34 zemlje, a svojim autorima donijela Grammy, MTV nagradu za video godine i dvije Internacionalne Dance Music nagrade. I Calvin i RiRi objavili su ju na svojim albumima, on na "18 Months", a ona na svom šestom studijskom izdanju "Talk That Talk". "We found love in a hopeless place," pjeva RiRi, a osim ljubavi pronašli su i uspjeh, slavu i stvorili jednu od najvećih himni našeg vremena.

Izvor: Billboard

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Brit top liste: Clean Bandit vladaju 9 tjedana, Little Mix oborile rekord

Pesma "Rockabye" i dalje osvaja slušatelje.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: