• Sada Top 10@10
  • Sljedeće 11.00H Jukebox
  • Kasnije 12.00H 3 From 1
  • Još kasnije 12.10H Catfish: The Tv Show 6 Weekend

Vijesti

Auguste predstavljaju spot za singl "Ruke" (Universal Music HR Promo/Josip Ninković)
auguste
Vijesti

Auguste predstavljaju spot za singl "Ruke"

Objavljeno 28.09.2016. 12:40h Izvor slike: Universal Music HR Promo/Josip Ninković
Spot je režirala Marcella Zanki...

Nakon predstavljanja singla "Ruke" u radijskom eteru, skupina Auguste za svoj novi singl objavljuje i službeni prateći videospot.

Videospot je djelo talentirane redateljice i fotografkinje Marcelle Zanki, čiji su radovi priznati od strane svjetskih festivala i medija – njen film "Ode To Youth" uvršten je na NOWNESS, video-kanal koji prikazuje najbolje iz svjetske kulture, dok je film "Tamara Bombardelli" prikazan u sklopu Canadian International Fashion Film Festival 2016, kao i na Portuguese Porto Fashion Film Festivalu te je u utrci za FFF VOGUE nagradu!

"Ruke je pjesma u kojoj je njen emocionalni sadržaj u prvom planu i naglasak je potpuno na osobnom načinu pisanja. Jednostavnost predstavlja neku vrstu transparentnosti u kojoj suptilni detalji mogu imati golemi učinak, tako da je ta ista jednostavnost prebačena i u videospot. Ono što je sjajno kad je u pitanju glazba jest lakoća uspostavljanja odnosa i suradnji s ljudima", otkriva Ivana Lulić te nastavlja o suradnji s Marcellom Zanki: "Rad Marcelle Zanki prvenstveno mi je zapeo za oko kroz spotove Lollobrigide, a što sam više istraživala, to je bila veća želja da nam upravo ona režira novi videospot. Kako smo dosad Gordana i ja bile uključene baš u svaki dio promoviranja Augusta, od PR-a do studijskog rada ili snimanja i organizacije videospotova, malo je bilo neobično samo ostaviti otvorene ruke nekom drugome. Ipak, kada smo dobile prvu i konačnu verziju, nismo imale baš nikakve zamjerke. Jako nam je drago da je Marcella pristala raditi s nama na osnovi jednog 'friend requesta' i šumeće demo snimke s probe. Njena estetika je sjajna i s obzirom na to kako ona, Irena i Vedran zajedno rade, Auguste su sigurno pronašle sjajne suradnike i za neke buduće videospotove", zaključuje.

Koju poruku poslati? #brige #photoshooting #singerslife #photosession #croatia #singersongwriter

A photo posted by Auguste (@auguste.music) on Sep 12, 2016 at 9:23am PDT

Videospot je sniman u dvorištu obitelji Kunić iz Lobora, a u njegovom stvaranju sudjelovali su i Vedran Rapo (direktor fotografije) te Irena Fabri (asistent režije/montaža).

"Ovo je prva pjesma kojom najavljujemo naš drugi album. Jako puno smo radili na aranžmanu za ovu pjesmu, ali i na spotu koji ju prati. Sada mogu reći da bend poprilično doprinosi radu Augusta, i ovaj zvuk rezultat je rada svih muzičara. Definitivno se osjeti puniji bendovski zvuk koji se odlično nadovezuje na autorski rad Ivane i mene", komentira Gordana Marković 

S novim singlom "Ruke" nastavljaju svoje hrabro započete glazbene korake, a upravo su ovom pjesmom ušle i u finale ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala. Treća sezona festivala započet će serijom koncerata svih 15 finalista, koji će se održavati tijekom listopada u zagrebačkom klubu Shock Show Industry D’Katran, a nastup skupine Auguste predviđen je za 13. listopad. Superfinale je na rasporedu 4. studenog, a detaljnije informacije moguće je pronaći na službenoj stranici festivala.

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Ovo je Bieberov omiljeni video na internetu

Pitate se kako Justin Bieber provodi svoje slobodno vrijeme?

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: