• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sljedeće 16.20H 3 From 1
  • Kasnije 16.30H Catfish: The Tv Show #605
  • Još kasnije 17.10H Ridiculousness #915

MTVTV / MTV Push

MTV Push: Lukas Graham
MTV Push
MTVTV

MTV Push: Lukas Graham

Objavljeno 01.05.2016. 00:00h Izvor slike: Promo / universalmusic.rs
Pjesmu „7 Years“ teško da do sada niste čuli na MTV kanalu, radio stanicama ili u supermarketu. Pjesma je hit i svugdje je puštaju, a u svibnju će, zajedno s „Mama Said“, biti MTV Push pjesma.

Bend Lukas Graham predvodi  27-godišnji pjevač i autor Lukas Graham Frochhammer, po kojem je bend i dobio ime. Svoj zvuk nazivaju „ghetto pop“ i predstavlja kombinaciju soula, funka, hip-hopa i popa. Album prvijenac objavili su 2012., a krajem prošle godine i drugi album na kojem se nalaze ove dvije pjesme.

Pjesma „7 Years“ emotivna je skladba u kojoj se 27-godišnji Lukas prisjeća svog djetinjstva, nadanja i snova i zamišlja kako će mu život izgledati kad bude imao 60 godina. „To je pjesma o odrastanju. Dolazim do zaključka da je biti otac najvažnija stvar u životu. Moj najveći san je da ne postanem neki stari, negativni lik, već da prijatelji moje djece kažu da sam super otac. Baš kao što je i moj bio.“

Za ovu pjesmu snimljena su dva spota, jedan je sastavljen od obiteljskih fotografija, a drugi je sniman u Los Angelesu i Christianiji, čuvenom predgrađu Kopenhagena - mjestu u kojem su dečki iz benda rođeni i odrasli i koje ima veliki utjecaj na njihov život. Ovaj dio danske prijestolnice nastao je 70-ih prošlog stoljeća i broji oko 800 stanovnika koji žive po zasebnim zakonima od ostatka zemlje. Christiania je poznata kao utopijska enklava naseljena ljudima slobodnog duha i specifičnog životnog stila i društvenog uređenja, a Lukasovi roditelji su bili jedni od stanovnika.

Druga pjesma koja je izabrana za MTV Push je pjesma „Mama Said“. Ona počinje pjevanjem dječjeg zbora i veselom melodijom, ali nosi snažnu intimnu poruku. Bez obzira na tematiku ovih pjesama, njihove melodije tjeraju mase da mašu rukama u zraku, da se njišu i pjevaju u glas.

Bend Lukas Graham privukao je pažnju publike u rodnoj Danskoj s prvim albumom i singlovima „Drunk In The Morning“ i „Better Than Yourself“. Pored Lukasa Grahama, pjevača, bend još čine bubnjar Mark Falgren, basist Magnus Larsson i Kasper Daugaard koji svira klavijature.

Inspiraciju za glazbu koju stvaraju nalaze u brojnim stilovima i izvođačima, od Dr Drea, preko irskih folk pjesama, pa do grupa The Beatles, The Rolling Stones, The Prodigy, Gregoryja Isaacsa, Jamesa Browna, Ala Greena.

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Push: Dua Lipa

Mjesec travanj na MTV kanalu obilježit će pjesma “Be The One” koju izvodi mlada pjevačica Dua Lipa, nova MTV Push zvijezda.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: