• Sada 3 From 1
  • Sljedeće 00.30H World Stage
  • Kasnije 01.20H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 02.20H Music Non Stop

MTVTV / MTV Push

MTV Push: Blossoms
MTV Push
MTVTV

MTV Push: Blossoms

Objavljeno 01.08.2016. 00:00h Izvor slike: Universalmusic.rs
Spremite se čuti priču o petočlanoj družini iz Stockporta (Engleska), zvanoj Blossoms.

Glavni junaci su Tom Ogden (vokal, gitara), Charlie Salt (bas, prateći vokal), Josh Dewhurst (gitara), Joe Donovan (bubnjevi) and Myles Kellock (klavijature). Blossoms je bend najboljih prijatelja koji su svoje snage udružili 2013. godine, nakon neuspjeha u odvojenim lokalnim bendovima.

Danas ovi momci uveliko uživaju ljubav i vjernost brojnih fanova. Prethodna godina se pokazala kao prelomna za ovu petorku. Ulazak na Spotify Spotlight 2016 listu, MTV Brand New za 2016. i iTunes/Apple Music u kategoriji Novi umjetnici 2016 i visoko četvrto mjesto na BBC Sound of 2016 listi, sve je to bila odlična odskočna daska za uspjeh i u ovoj godini.

Njihov zvuk uspoređuju s raznim drugim bendovima, od Arctic Monkeysa, preko Depeche Modea, pa sve do Doorsa, a u cijeli taj miks dodali su još prizvuke psihodelije, synth-popa i popularnog powerhouse ritma, što ih izdvaja i daje im pravo da kažu da stvorili živopisan, prepoznatljiv i jedinstven zvuk.

“U principu želimo biti veliki pop bend”, navodi Ogden. “Mi smo pod utjecajem sadašnjosti isto koliko i pod uticajem prošlosti i želimo zvučati što modernije. Želimo zvučati kao bend koji je mogao postojati samo sada, u ovom trenutku, a ne tada, u nekom prošlom.”

Foto: Universalmusic.rs

Ime benda su preuzeli od lokalne kafane na autobusnoj liniji 192 koji vozi za Manchester. Probe su imali u skladištu Saltovog djeda, u kojem i dan danas vježbaju. U početku su na nastupima bili obučeni u identične crne dolčevite, inspirirane kultom The Music Machine, garažnog benda iz šezdesetih. To je ujedno predstavljalo i svojevrsni stilski bunt protiv drugih manchesterskih bendova. S vremenom, u tandemu s njihovim zvukom, odjeća je postepeno postajala sve individualnija, baš kao što se i oni međusobno razlikuju. “Ja sam onaj osjećajani,” kaže Salt i nastavlja, “Joe je organiziran tip, Tom je jako rezerviran, Mayls je luđak, a Josh je kao neki 69-godišnji stari doktor, zarobljen u tijelu jako bizarnog 18-godišnjaka.”

Vrhunac benda u 2015. bio je njihov nastup u Manchester’s Ritz pred 1.500 vrištećih fanova.  “Za bend koji još uvijek nije izdao album, doživjeti takve reakcije od strane domaće publike stvara osjećaj poput okretanje nove stranice u cijeloj priči”, navodi Kellock. “Stvarno smo ponosni na činjenicu da je Manchester stao iza nas”, dodaje Ogden.

“Grad je uvijek prihvaćao bendove sa sjajnim pjesmama i snažnim melodijama, a toga nije bilo već neko duže vrijeme. Mi želimo biti dio te povijesti i tradicije poput bendova The Stone Roses, Oasis i svih onih prije nas. Sa svim što se do sada dogodilo, osjećamo kao da je sad naše vrokeme.”

MTV svakako misli da je ovo pravo vrijeme za bend Blossoms, koji u kolovozu slušate kao MTV Push izvođače!

Pogledaj video

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Push: Anne-Marie

Anne-Marie znate kao pjevačicu benda Rudimental, a od nedavno je možete čuti i u solo izdanju

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: