• Sada Clickbait #104
  • Sljedeće 22.30H 3 From 1
  • Kasnije 22.40H Vidiots #110
  • Još kasnije 23.10H Ridiculousness #910

MTVTV / MTV premijera

MTV Premijera: The Frajle i Jelena Radan
MTV premijera
MTVTV

MTV Premijera: The Frajle i Jelena Radan

Objavljeno 07.04.2017. 17:05h Izvor slike: Menart Promo/Lampshade Media Promo
Ženski akustični kvartet The Frajle i Jelena Radan premijerno su predstavili u ponedjeljak, 10. travnja u 20 sati, svoje nove spotove za pjesme „Ljubav na dar“ i “Nismo više isti ko prije”.

Romantična balada The Frajli “Ljubav na dar” je ujedno i prvi singl s njihovog istoimenog predstojećeg albuma, koji će biti objavljen 27. travnja. Redatelj spota je Filip Filković. Na albumu će se naći jedanaest potpuno novih pjesama The Frajli i dvije obrade, a u radu na albumu su sudjelovala mnoga poznata imena – Nikša Bratoš, Vojislav Aralica, Ante Gelo, Alka Vuica, Vanna, Leo, Filip Gjud, Dragan Brnas i Fedor Boić.

The Frajle iza sebe imaju nekoliko hvaljenih izdanja – “Naš prvi album sa putovanja”, “A strana ljubavi”, “B strana ljubavi”, “Meni trebaš ti” kao i brojne rasprodane nastupe po cijeloj regiji. Svojim nastupima osvajaju srca publike gdje god se pojave, čemu svjedoče razne nagrade: MTV Play Award, Oskar popularnosti, Runjićev galeb, Zlatna bubamara, Good Feeling, Hello nagrada za humanost kao i niz drugih priznanja od strane publike, medija, kolega i kritičara.

Drugi singl Jelene Radan, koji potpisuje kao autorica teksta i glazbe, u pomalo neobičnoj formi nastavlja njen rukopis i putanju kojom je krenula u rujnu prošle godine s primjećenom pjesmom “Kad nas ne bude”.

U valovima tihe i mrke boli koja razdire jedan odnos, pjesma “Nismo više isti ko prije” priča priču i prisjeća se života prije i poslije... Trombon Luke Žužića i krilnica Branka Sterpina kao da predstavljaju dvije strane medalje, prvi instrument mračnu, a drugi vedriju stranu. “Nismo više isti ko prije” konstatira upravo to, ali i pruža izlaz – ne mora biti kraj – i u promjeni pronalazimo novi početak...

Gradacija u pjesmi je posebno naglašena suprotstavljanjem elektronskog i onog organskog, začinjenog bubnjem i perkusijama koje je odsvirao izvrsni Tin Ostreš, a snimio Ivan Božanić (Dan, Mrak Studio). Za master je zaslužan Streaky (London).

Jeleni je veliko zadovoljstvo što je u njenim nastojanjima prati i nadograđuje Edi Cukerić (koaranžer i koproducent) koji osluškuje što pjesmi treba i poput doktora mjeri kolika doza kojeg lijeka joj fali, dok Konrad Mulvaj (koaranžer i koproducent) svojim znanjem i uglom gledanja kroz dodatna promišljanja i ideje daje novi trenutak ovoj pjesmi.

Podrška njenih kolegica Meri Jaman i Anite Valo, koja je odsvirala klavirsku dioncu, zajedno su autorski potcrtale jedno razdoblje Jeleninog djelovanja, a posebno na posljednjem albumu Voyage, kao i u ovoj Jeleninoj kantautorskoj fazi.

Pogledaj video

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Premijera: Nola i Elemental

U MTV Premijeri u ponedjeljak u 20:00 gledali smo nove spotove benda Elemental za pjesmu “Ništa” s nagrađivanog albuma „Tijelo“, i Nole "Vratio si me".

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: