• Sada Geordie Shore 14 #1409
  • Sljedeće 21.50H Geordie Shore 14 #1410
  • Kasnije 22.30H 3 From 1
  • Još kasnije 22.40H City Break Zagreb 102

MTVTV / MTV premijera

MTV Premijera: Ljubičice & Sajsi MC i  Svemir
MTV premijera
MTVTV

MTV Premijera: Ljubičice & Sajsi MC i Svemir

Objavljeno 11.02.2017. 09:05h Izvor slike: Kadar iz spota / Martina Uzelac; Menart Promo
Ljubičice i Sajsi MC snimili su singl po imenu „Bombonice“, koji će, kako kažu, redefinirati vaše shvaćanje glazbe. Grupa Svemir predstavila je spot za pjesmu „Snijeg“, a oba spota premijerno ste mogli pogledati na MTV kanalu u ponedjeljak u 20h.

„Fatalna Sajsi je u ekstravagantnim Ljubičicama vidjela predah od bombastičnih nastupa u Guči, svjetala i buke Granda. Postmoderne Ljubičice su u silovitoj, sirovoj Sajsi vidjeli bijeg od avangardnog oblaka koji se nadvija nad njima - poput oblaka. Iskrice su zasijevale na prvi pogled“, objasnili su članovi ovog zanimljivog kolektiva.

„’Bombonice’, koje izdaje beogradski Lampshade Media, prodiru u suštinu problema života mladeži ne samo na ovim prostorima, već i u svijetu - u suštinu sive egzistencije kojoj se ne nazire kraj, životarenja umjesto življenja.

Gdje je kraj? Kako pobjeći? Što je rješenje?

Bombonice.

Ali je li stvarno tako?

Pjesma „Snijeg“ grupe Svemir nalazi se na albumu „Male laži“, koji je izašao u svibnju 2016. u vlastitom izdanju benda na Bandcampu. To je peti i ujedno posljednji singl s albuma, a to nije slučajno. „Iako ima pjesama drugačije tematike i atmosfere, kroz cijele se ’Male laži’ ipak najviše provlači lajtmotiv prolaznosti i krhkosti nekih bitnih stvari u životu: naših uvjerenja, životnih okolnosti, a posebno odnosa koji gradimo (i rušimo) s drugim ljudima“, objašnjava Zvonka Obajdin.

„Sve počinje već s pjesmom ’Male laži’ koja otvara album, u kojoj sam ljuta i razočarana. Nastavlja se u sljedećoj ’Iz daljine’ u kojoj se ta ljutnja pretvorila samo u tugu, a provlači se dalje albumom kroz spektar raznih osjećaja koji nastaju zato što se ne mogu pomiriti s načinom na koji su se raspali nekada bliski odnosi. No osjećaji poput ljutnje, razočaranja ili tuge ne mogu trajati zauvijek i na kraju se ipak pomiriš sa svime, vidiš stvari iz malo šire perspektive, staviš točku na prošlost i ostaviš ju iza sebe, kreneš dalje, ili možda zapravo opet ispočetka - zatvori se krug. I to je tema ’Snijega’“, zaključuje Zvonka.

Glazbu je, na stihove Vjekoslava Majera, napisala Zvonka Obajdin, dok je za spot bio zaslužan Doringo.

Pogledaj video

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Premijera: Ničim izazvan i Nikola Marjanović

Kao i svakog ponedjeljka u 20h imali ste prilike pogledati nove spotove koje su pripremili bend Ničim izazvan za pjesmu „Ko nam je ubio radio?“ i Nikola Marjanović za fantastičnu „Gloriju“.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: