• Sada Top 20
  • Sljedeće 13.40H 3 From 1
  • Kasnije 13.50H DFC
  • Još kasnije 14.40H Ridiculousness #714

MTVTV / MTV premijera

MTV Premijera: IrieFM i „Putevi“
MTV premijera
MTVTV

MTV Premijera: IrieFM i „Putevi“

Objavljeno 22.05.2017. 15:00h Izvor slike: MTV Promo
U sklopu MTV Premijere u ponedjeljak (22. svibnja), beogradski bend irieFM predstavio je spot za pjesmu "Putevi"...

„Pjesma 'Putevi' je razgovor sa samim sobom“, započinje priču Vukašin Marković, pjevač i trombonist benda irieFM, koji je autor glazbe, teksta i aranžmana ove pjesme. „U četiri ujutro na autoputu, doduše na motoru, kad je put ispred dovoljno 'siguran' da se 'misli' na nešto drugo u tom trenutku. Rasuto i bez mnogo odgovora, ali intenzivno, otvoreno, pomalo i sramno, u vrtlogu mana, briga, želja i očekivanja. Nagonska reakcija na paniku koju nosi suvremeni svijet i svepristunost prebrzog protoka vremena. Oda ličnim slabostima u varljivoj utrci sa sekundama. Koja je to 'šaka' pravih izbora koje treba donijeti kako bih došao do zrna spokoja, i kako se izboriti s tonom pogrešnih. Iskrena i nervozna introspekcija, kojoj brzina okretaja nažalost nikako ne čini uslugu, već samo podiže uzbuđenje i na jedan grozničav način tjera čovjeka da se suoči sa svojom neizbježnom prolaznošću.“

Pjesmu prati i uzbudljiv video koji, također, nosi dublju priču. „Spot je priča o izboru. Pravom, pogrešnom, napravljenom u datom trenutku, pod pritiskom okolnosti, loših procjena, prečica, obilaznica... Atmosferičnim narativom pričamo o lošoj ideji negativca priče koja je odbijena od strane našeg heroja, koji time snosi posljedice, prisjećajući se posljednje lijepe stvari koju je vidio to jutro i dominantne situacije koja mu je presudila. Je li je to pravi ili pogrešan izbor, svakako najskuplje plaćen, ostaje na gledatelju da osjeti“, zaključio je Vukašin.

Sastav irieFM, pored Vukašina Markovića, čine još Slobodan Jovanović (gitara, bubnjevi), Ana Protulipac (bas), Ivan Jevtić (klavijature), Ivan Radivojević (truba), Dejan Nestorović (saksofon), Goran Milošević (bubnjevi) i Uroš Milojević koji je zadužen za zvuk.

Pogledaj video

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Premijera: Artan Lili + Buč Kesidi

Na Praznik rada MTV je bio dvostruko vrijedan i zato je donio dvostruku premijeru. Spotove su predstavili bend Artan Lili za pjesmu “Salonac” i Buč Kesidi za “Draga?”.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: