• Sada Music Non Stop
  • Sljedeće 06.10H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1

MTVTV / MTV premijera

MTV Premijera: Calido i Filip Dizdar
MTV premijera
MTVTV

MTV Premijera: Calido i Filip Dizdar

Objavljeno 20.01.2017. 15:20h Izvor slike: YouTube Printscreen/Calido Gubim sve i Menart/Filip Dizdar
Pogledajte nove spotve Filipa Dizdara za pjesmu "Travolta" i benda Calido za "Gubim sve" koje su predstavili su sklopu MTV Premijere...

Još pod utiskom emisije "Tvoje lice zvuči poznato", Filip Dizdar je odlučio iskoristiti, kako sam kaže, ono malo plesačkog znanja koje mu je ostalo prije nego što se zauvijek izgubi.

"Stvar 'Travolta' je nastala jako brzo, bar ovaj kreativni dio. Moj producent Alan Dović mi je pustio demo koji je imao zarazan refren i melodija mi se zaglavila u glavi. Jedna noć izlaska, uleta i disko glazbe i nastala je 'Travolta'. Scenarij sam jako brzo napisao, a režiju sam predao u ruke starom suradniku Mariu Mlakaru s kojim sam radio spot "Hodaš na rukama", koji je osvojio MTV Double Platinum Award", objasnio je Dizdar.

Za kameru je bio zadužen Dragan Šiša, a u spotu je Filipova plesna partnerica Petra Hajduk, koja već duže vrijeme živi u Londonu gdje se profesionalno bavi plesom i plesala je za svjetske zvijezde kao što su Lady Gaga, Cheryl Cole, Dita Von Teese i Franz Ferdinand. U videu za "Travoltu" se također pojavljuje i Antun Brzak i neki stari likovi iz spota “Hodaš na rukama”.

Menart by Filip Koludrović/Filip Dizdar

Foto: Menart by Filip Koludrović/Filip Dizdar

"Spot je zamišljen kao kratki film gdje se većina priče iskazuje kroz ples. Za koreografiju je bila zadužena Tihana Strmecki, a styling je radio Ivan Friščić. Da ne otkrivam previše za mene je spot skrivena priča osobne pobjede s elementima ljubavne priče, eto. Gledajte MTV Premijeru", poručio je Filip Dizdar.

"Gubim sve" je novi singl grupe Calido koji označava zaokret u njihovom glazbenom stilu. Iz gotovo potpuno akustičnog stila Calido se okreće novom elektronskom, odvažnijem i zrelijem zvuku i ozbiljnijoj tematici.

“Pjesma 'Gubim sve' progovara o nedostatku sigurnosti i narušenom intimnom odnosu dvoje ljudi koji su nekada mnogo značili jedno drugom, a sada im posljednji zajednički trenuci klize kroz prste,” objašnjavaju članovi benda Calido. “Između sebe izgradili su zid i svaka bliskost je postala stvar prošlosti. Pokušavaju zadržati posljednje lijepe misli, ali ipak ne uspjevaju; gube međusobnu bliskost, gube u partneru svoju sigurnu bazu, a samim time gube i dio sebe. Naposljetku, najteže je priznati kraj.

YouTube Printscreen/Calido Gubim sve

Foto: YouTube Printscreen/Calido Gubim sve

Kako kažu, “Gubim sve” je ujedno i prikaz društva u kojem živimo, društva praznih obećanja. “U svakodnevnici oblikovanoj odlukama drugih koliko god davali, nama se uvijek oduzima. Želimo promijeniti situaciju i želimo izgraditi bolji život za sve nas, ali bez iskrene želje za promjenom ostajemo nemoćni. U nedostatku stabilnosti na svim poljima, osjećamo unutarnje trganje, previranje i naposljetku shrvanost i tugu. U toj svakodnevnoj igri mi zapravo jedini gubimo,“ izjavile su članice grupe Calido.

Autor glazbe i teksta je Alan Dović, a glavi vokal izvrsna Vedrana Šlipogor. Režiju zanimljivog video spota potpisuju Jadranko Begić-Stripy uz Alana Dovića.

Pogledaj video

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Premijera: Boa i Nola

Zagrebački art rockeri BOA lansirali su novu verziju svog hita s kultnog albuma „Ritam strasti“, nazvanu jednostavno „Ljudožder 2017“, dok je pulska grupa Nola u ovim hladnim danima predstavila novi singl i spot „Sve bi bilo lakše da je ljeto“.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: