MTVTV / IMPULS

Impuls specijal s EXPO 2015 izložbe u Milanu
Impuls
MTVTV

Impuls specijal s EXPO 2015 izložbe u Milanu

Objavljeno 23.11.2015. 16:00h Izvor slike: MTV
Futuristički paviljoni, arhitektonska remek djela, spektakularne pedstave, inovacije, tehnologija, tradicija i mnogo više, sadržani su u najznačajnijoj svjetskoj izložbi – Expo 2015 .

Ekipa emisije Impuls posjetila je Expo izložbu, koja se ove godine od 1. svibnja do 31. listopada održavala u Italiji, u Milanu. Na sajmu se predstavilo 145 zemalja na više od milijun kvadratnih metara, a pretpostvalja se da je izložbu posjetilo najmanje 20 milijuna ljudi. 

Glavna tema ovogodišnjeg sajma bila je "Nahraniti planetu, energija za život", pa su brojni vrhunski arhitekti imali ovo na umu dok su stvarali svoja impresivna i spektakularna zdanja.

MTV Impuls Expo

Paviljon Ujedinjenih Arapskih Emirata proglašen je za jedan od najboljih od strane stručnog žirija, a gužve pred ulazom i redovi od skoro tri sata čekanja svjedoče koliko je i za posjetitelje bilo vrijedno zaviriti u paviljon zemlje koja dočekuje sljedeću izložbu Expo 2020. godine. Upravo je to bio razlog da predstavnica s UAE štanda za kamere Impulsa ispriča šta to čini njihovu zgradu superiornom, a također su predstavili futuristički koncept supermarketa budućnosti koji je u potpunosti digitaliziran.

MTV Impuls Expo

Osnovna tema ruske izložbe bila je pitanje sigurnosti hrane, a njihov paviljon se prostirao na čak 3.200 kvadratnih metara. Izrađen od drveta i stakla sa strukturom prednjeg dijela koji podsjeća na skijašku skakonicu, predstavljao je kombinaciju ranijih paviljona iz vremena SSSR-a, pa bi tako svako na prvi pogled znao da pripada upravo Rusiji. Čak 300 ljudi radi na ovom paviljonu tokom trajanju Expo sajma, a njegova izrada je počela u listopadu 2014. godine. Za vrijeme trajanja izložbe ruski štand je posjetilo četiri milijuna ljudi, uključujući i ekipu emisije Impuls.

MTV Impuls Expo

Kako izgleda najveća svjetska izložba, što sve kriju paviljoni zemalja koje su ove godine izlagale svoje radove na temu hrane i energije, saznat ćete u novom izdanju emisije Impuls, u srijedu od 21 sat na MTV-u.

Tu su naravno još i MTV vijesti i pregled stanja na listi Domaćica.

IMPULS

Premijera: srijedom u 21:00

Reprize četvrtkom u 22:40, petkom 19:00, subotom u 12:10 i nedjeljom u 17:30

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

Impuls na dodjeli 2015 EMAs u Milanu

Impuls ovog tjedna predstavlja doživljaje iz Milana, s najvećeg glazbenog događaja u Europi - EMAs.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: