MTVTV / IMPULS

IMPULS na izložbi EXPO 2015 u Milanu
Impuls
MTVTV

IMPULS na izložbi EXPO 2015 u Milanu

Objavljeno 30.11.2015. 20:00h Izvor slike: MTV Impuls
Od 1851. godine se u svijetu održava Expo izložba, najveći svjetski sajam.

Ove godine je grad domaćin bio Milano koji je od 1. svibnja pa do 31. listopada ugostio 145 država s ciljem prikazivanja njihovih tehnologija i najboljih rješenja kao odgovora na ključno pitanje ovogodišnjeg Expoa – kako u svijetu osigurati dovoljnu količinu hrane za cijelu populaciju bez narušavanja cjelovitog ekosustava planete.

Svaki paviljon na svjetskoj izložbi Expo predstavlja putovanje kroz kulturu – hranu, mirise, boje i tradicije svojih ljudi. Na vrhuncu izložbe dnevni promet posjetitelja je dostigao nevjerojatnih 200.000, a za šest mjeseci trajanja Expoa ovu manifestaciju je obišlo čak 20 milijuna ljudi.

MTV Impuls

Ekipa Impusa je obišla paviljon Japana, gdje su znatiželjni posjetitelji morali i do šest sati čekati u redu ne bi li vidjeli što je Zemlja izlazećeg sunca pripremila za ovu izložbu. Očekivano, Japanci su odlično iskombinirali tradicionalne elemente s modernim tehnologijama. Na paviljonu su predstavili raznovrsnost njihove hrane, kultre, tehnologije i tradicije.

Za paviljon Zemlje u kraljevstvu planina, kako nazivaju udaljeni Nepal, također je vladao veliki interes. Središnje mjesto zauzima statua Bude, začetnika Budizma, vodeće religije naroda, a vidjet ćete još i kakvi se suveniri i hrana prodaju na njihovom izložbenom prostoru.

MTV Impuls

Kako izgleda najveća svjetska izložba, što kriju paviljoni zemalja koji su ove godine izlagali svoje radove na temu hrane i energije, saznat ćete u novom izdanju emisije Impuls, u srijedu od 21 sat na MTV-u.

Tu su još i MTV glazbene i filmske vijesti i pregled stanja na jedinoj regionalnoj listi MTV Domaćica.

IMPULS

Premijera: srijedom u 21:00

Reprize četvrtkom u 22:40, petkom 19:00, subotom u 12:10 i nedjeljom u 17:30

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

Impuls specijal s EXPO 2015 izložbe u Milanu

Futuristički paviljoni, arhitektonska remek djela, spektakularne pedstave, inovacije, tehnologija, tradicija i mnogo više, sadržani su u najznačajnijoj svjetskoj izložbi – Expo 2015.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: