• Sada Music Non Stop
  • Sljedeće 06.10H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1

Recenzije / Filmovi

Filmovi

“Jedi moli voli” (Eat pray love)

Objavljeno 02.10.2010. 12:35h
Film Jedi moli voli prati Liz Gilbert ( Julia Roberts ) koja putuje svijetom diveći se njegovim ljepotama, istovremeno ponovo otkrivajući sebe i povezujući se sa svojim unutarnjim bićem.

Našavši se na životnoj raskrsnici nakon razvoda, Gilbertova uzima godinu dana dopusta na poslu i, sasvim neočekivano, napušta udobnost vlastitog života kako bi ga iz temelja promijenila.

Kroz čudesna i egzotična putovanjima otkriva razne stvari - u Italiji jednostavnost uživanja u hrani, u Indiji snagu molitve, a na Baliju unutarnji mir i ravnotežu ljubavi. Nastao prema inspirativnoj istinitoj priči, film Jedi moli voli dokazuje kako doista postoje mnogi načini da se opustite i  vidite svijet.

Kao i knjiga, Jedi moli voli nastoji se povezati s publikom usmjeravajući se na svakodnevne probleme svoje glavne junakinje, a na taj način gledatelji mogu razmišljati o vlastitoj duhovnosti.

Liz je uspješna spisateljica i udana žena koja, čini se, ima sve. Ali ona je duboko nesretna. Pokrene razvod braka, zbog čega je muči osjećaj krivnje i postane neurotična, i zato je njeno putovanje zapravo način da opet zavoli samu sebe.

Ako ste pročitali knjigu vjerojatno ćete se diviti tome kako je dobro prebačena na veliko platno. Julia Roberts je savrtšena kao Liz – istovremeno prekrasna i neobična, uči kako se nositi s time da bude ono što je. Film također sjajno iskorištava prekrasne lokacije na kojima je snimljen i mami nas ljepotama Rima, Delhija i Balija. Jedi moli voli je film koji vas tjera na razmišljanje, te na preispitivanje vlastitog života i odluka. Kako to ne voljeti?

Dobre strane:
- izvrsna glumačka postava udahnjuje novi život u veliki hit spisateljice Elizabeth Gilbert.
- film zbog kojeg ćete baciti novi pogled na vaš vlastiti život, ljubavi i duhovnost.
Loše strane:
- Traje skoro 2 sata i 20 minuta, pa je malo predugačak i povrmeno pespor.
Uloge: Julia Roberts, Javier Bardem, James Franco, Billy Crudup, Richard Jenkins
Redatelj: Ryan Murphy
Napisali: Ryan Murphy & Jennifer Salt (scenarij); Elizabeth Gilbert (knjiga)

Film Jedi moli voli u hrvatska kina dolazi 7. listopada.

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Filmovi

Večera s idiotom (Dinner for Schmucks)

Redatelj filmova „Dozvola za brak“ i „Dozvola za Fockere“ predstavlja nam svoju najnoviju ultimativnu komediju o dvojici neobičnih prijatelja i jednoj uistinu nezaboravnoj večeri.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: