• Sada Music Non Stop
  • Sljedeće 06.00H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1
Artisti

69 Eyes, The

The 69 Eyes  su svojim prvim albumom  Bump'N'Grind  1992. godine započeli karijeru kao glam metal bend da bi na svom petom albumu  Wasting The Dawn  zaplovili u gothic metal vode.

Na iduća dva albuma Blessed Be i Paris Kills okrunjuju svoju karijeru sa ponajboljim gothic rock albumima potpuno se prepustivši utjecajima The Sisters Of Mercy u kombinaciji s Iggy Popom, The Doors i Billy Idolom. Hitovi The Chair (u kojoj gostuje Ville Valo iz  grupe HIM koji je svoju karijeru i započeo upravo kao prateći vokal na prvim The 69 Eyes albumima), Gothic Girl, Brandon Lee, Betty Blue (u kojoj gostuje Ville Valo), Dance d'Amour, Crashing High postaju planetarno popularni, a The 69 Eyes se uzdižu u sam vrh svjetske gothic scene.

Slijedi objavljivanje DVD-a Helsinki Vampires na kojem se nalazi live snimka koncerta u Helsinkiju te svi dotadašnji video spotovi sa čime The 69 Eyes označavaju vrhunac svoje gothic faze.

Na posljednjem albumu Back In Blood The 69 Eyes se okreću čvršćem glam metal zvuku pa na trenutak novi album zvuči kao Motley Crue u gothic fazi prelazeći u tipične The Cult rifove iz doba Electrica i Sonic Templea sve do Marilyn Mansona. Album ipak ne odskače od njihovog prepoznatljivog goth'n'roll zvuka začinjenog upečatljivim niskim vokalom frontmena Jyrkija koji uspijeva spojiti duh Morrissona, Iggy Popa i Eldritcha i pritom stvoriti vlastiti prepoznatljivi stil.

Za vrhunsku produkciju zaslužan je producent Matt Hyde proslavljen radom na albumima Monster Magneta, Slayera, Fu Manchu i nagrađen prestižnom glazbenom nagradom Grammy. Novim albumom bend dobiva odlične kritike u svim prestižnim svjetskim medijima poput Metal Hammera, Kerranga, Sonic Seducera, Bravo-a, Rock Hard-a,... Back In Blood nesumnjivo je album na koji su The 69 Eyes čekali 20 godina.Video uradak za prvi singl s albuma Dead Girls Are Easy, nazvan po istoimenom romanu američke spisateljice Terri Garrey, režirala je popularna MTV megazvijezda (inače, član Jackass tima - Bam Margera). Kako i priliči MTV standardu, a vjerovatno i zbog privlačnih sexy vampirica u vrućim hlačicama, spot je svoju premijeru doživio na internetskim stranicama Playboya.

U pripremi je novi video za novi singl Dead'N'Gone, koji opet režira Bam Margerea, a u kojem se pojavljuje Benji Madden iz popularne američke grupe Good Charlotte.Dvadest godina karijere, deset studijskih albuma, više od stotinu koncerta godišnje, singleovi na prvim mjestima top ljestvica kako u Finskoj tako i izvan samo je dio priče o The 69 Eyes! Tu su još i neizostavne knjige stripova Zombie Love frontmana Jyrkija69 i knjige fotografija poznatog finskog celebrity fotografa Villea Juurikkale Route 69, Jyrkijev angažman u UNICEF-u, akcija Pirates Of The Baltic Sea za očuvanje Baltičkog mora koju su bubnjar Jussi69 i Jyrki69 pokrenuli sa Michaelom Monroeom iz poznatog glam rock banda Hanoi Rocks.

Vezano

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: